Ebben a pillanatban érkezett! MEGTALÁLTÁK!! Életben van!! Saját hátán cipelte le a Mount Everest halálzónájából Gelje serpa a pár napja eltűnt félholt hegymászót – Megrázó videó:


Rendkívüli! Saját hátán cipelte le a Mount Everest halálzónájából Gelje serpa a pár napja eltűnt félholt hegymászót: Gelje serpa volt a Suhajda Szilárdért indult mentőcsapat egyik tagja, a magyar hegymászó testét óriási küzdelmek árán sem sikerült megtalálniuk, most azonban óriási erőfeszítéseknek köszönhetően, saját küldetését hátrahagyva, megmenthetett egy maláj hegymászót. Mint, ahogy arról a Blikk május végén beszámolt, a Suhajda Szilárdot kereső mentőexpedíció tagjai, normál körülmények között 4 napig tartó túrát tettek meg 20 óra alatt, hogy felkutassák Szilárdot.
Azonban csak a magyar hegymászó sátrát, és néhány holmiját találták, szomorúan kellett közölniük, hogy Szilárd már biztos, hogy nincs életben. Gelja serpa május 18-án újra a halálzónába indult: amikör körülbelül 8500 méter magasságban egy halálközeli állapotban lévő maláj hegymászóra talált. A hidegtől reszkető hegymászó testét látva, meggyőzte a kínai ügyfelét, akivel épp felfelé tartott volna, hogy szakítsák meg az útjukat, hogy megmenthessék a bajba került hegymászó életét. A nepáli Gelje Serpa hálózsákba csavarta a reszkető testet, és saját hátán, egyedül nekiindulva, 6 órán át cipelte a hegymászót, akivel végül elért 7900 méterig, ahol segítséget kapott.
Nima Tahi Serpával kiegészülve, kitartóan küzdöttek tovább a hegymászó megmentéséért, így sikerült a 7162 méteren lévő hármas táborig leszállítaniuk, ahonnan helikopterrel az alaptáborba vitték, számolt be róla a 444.hu. Az elképesztő mentésről videófelvétel is készült:

AKTUÁLIS:

Főoldal