Borzalmas tragédia rázta meg vasárnap az országot! Holtan találták meg az eltűnt kislányt és édesanyját.. Egyszerűen feldolgozhatatlan, ami velük történt:


„Azt hittem, egy fa lebeg a vízen” – megszólalt a Borsnak a polgármester, aki holtan találta meg az eltűnt kislányt és édesanyját. Szörnyű látvány fogadta a helyieket szerdán a községben. Belefulladt a helyi tóba egy anya és a lánya a felvidéki Bart községben. A 38 éves nő és 10 éves lánya élettelen, a víz felszínén lebegő testét a helyi polgármester vette észre. Feltehetően a kislány fulladozni kezdett, és az anyja meg akarta menteni, ám egyikőjük sem tudott úszni. Az igazságügyi orvosszakértő az idegenkezűség gyanúját kizárta.
A háromgyerekes anya június 20-án, kedden ebédidőben elment lányával a helyi víztározóhoz. Velük volt a család kutyája is, amely este egyedül, vizesen tért haza. A hozzátartozók reggel észlelték, hogy valami nincs rendben, és értesítették a polgármestert. Ő volt az, aki az anya és a lánya holttestét a tó felszínén észrevette. Az állóvíz körülbelül 4 méter mély lehetett. Nem akartam elhinni. Először azt hittem, hogy valami fa lebeg a vízen. Tisztában voltam vele, hogy az anyának és a lányának is szőke haja van, így már gondoltam, hogy ők azok. Aztán, amikor megtaláltam a cipőjüket, már egyértelművé vált számomra. – mondta a Borsnak Alexander Hubac, a község polgármestere, aki hozzátette, a holttestek körülbelül 7 méterre voltak a parttól, a tűzoltók hozták ki őket.
Vélhetően, a kislány fuldoklott, édesanyja pedig meg akarta menteni az életét. A parton betontömbök vannak, amelyek meglehetősen csúszósak. Az elhunytak cipői és a kutya póráza maradt a parton. A kicsi le volt vetkőzve, valószínűleg bement a vízbe és megcsúszott. Az anyuka valószínűleg utána ugrott, ruhában volt – részletezte a polgármester. Az ismerősök szerint valószínűleg az a tény is szerepet játszott ebben a tragédiában, hogy anya és lánya nem tudott úszni. A fiatal anyukának lányán kívül még két gyermeke volt, egy 3 éves kislány és egy 17 éves fiú maradt árván. Az elhunyt nő a faluban dolgozott, így mindenki ismerte őket. Az egész falu gyászol.

AKTUÁLIS:

Főoldal