4 filléres házi készítésű oldat uborkára, ami nyár végéig GARANTÁLTAN felturbózza a termésed! EZT bárcsak hamarabb tudtuk volna!


Ha szeretnéd, hogy az uborkád megfelelően fejlődhessen, és bő termést hozzon, akkor kövesd a következő tanácsainkat és több uborkát fogsz szüretelni az idén, mint eddig bármikor. Kovászos oldat: Ehhez fogj egy 20 literes vödröt és töltsd fel a 2/3-áig kenyérrel, majd öntsd fel vízzel, tegyél rá egy tányért és helyezz fölé súlyt, hogy a kenyerek ne tudjanak a víz felszínére emelkedni.
Ha kész vagy, helyezd meleg helyre és hagyd, hogy végbemenjen a fermentáció. Adj neki legalább 1 hetet. Az így keletkezett folyadékot 1:3 arányban keverd el vízzel és heti 1x locsolj belőle minden bokorra 0,5 litert. Egészen a virágzástól a termésig alkalmazhatod. Hamus oldat: Ha a levelek elkezdenek sárgulni, az annak a jele, hogy nem kapnak elegendő káliumot. Ebben az esetben 1 liter forrásban levő vízhez adj hozzá 2 pohár hamut és hagyd állni 24 órán át. Penész ellen is kiváló. Hagymás főzet: Kezdd el melegíteni egy edényben vizet és adj hozzá legalább 4-5 nagy marék hagymahéjat, majd addig hagyd a tűzön, amíg fel nem forr.
Ezután vedd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Permetezd a növényre a főzetet. Aludttejes oldat: Szintén jó megoldás, ha 1:1 arányban keversz el aludttejet vízzel és azzal permetezed le az uborka leveleit. Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

AKTUÁLIS:

Főoldal