Ő az kisgyerek, aki súlyosan megsérülhetett a mai busz tragédiában: Itt vannak a tragikus részletek: Sajnos.. - Imádkozzunk érte minél többen!


Legalább egy halálos áldozatról számoltak be, de a legújabb információk szerint, növekedett a sérültek számra: 55-ről már 59-re ugrott. Mint, ahogy arról már a Blikk beszámolt, egy kamionnal ütközött a magyarokat szállító autóbusz az autópálya Csehország felé vezető szakaszán a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Katarína Križanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivőjének nyilatkozata szerint jelenleg is zajlik a mentés, jelenleg 30 tűzoltó dolgozik a brutális ütközés helyszínén.
A bumm.sk szerint pszichológusok is érkeztek a helyszínre. A könnyebb sérülteket a HaZZ evakuációs autóbuszában és sátrában helyezték el. Az elsődleges információk szerint, amit a JOJ tévé helyszíni tudósítója osztott meg, a balesetet az okozhatta, hogy a pihenőhelyről az autópályára hajtó kamion vezetője nem vette észre a magyar utasokkal teli autóbuszt. A tudósítás szerint sok utas az roncsok közé szorult, szemlézte a Magyar Hang. Azonban a szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje, írja az MTI. A forgalmat ideiglenesen elterelték, jelenleg az út járhatóvá tételén dolgoznak, a könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről. Menczer Tamás információi szerint 1 ember elhunyt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyen sérültek meg. Eddig meg nem erősített információk szerint a legfiatalabb sérült egy 4 éves kisfiú, aki jelenleg is intenzívosztályon fekszik.
A külügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, „feltehetően nyugdíjasok” utaztak  túlnyomó részt a buszon, összesen 59-en. Mint, ahogy arról már a Blikk beszámolt, egy kamionnal ütközött a magyarokat szállító autóbusz az autópálya Csehország felé vezető szakaszán a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Katarína Križanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivőjének nyilatkozata szerint jelenleg is zajlik a mentés, jelenleg 30 tűzoltó dolgozik a brutális ütközés helyszínén. A helyszínre pszichológusok is érkeztek. A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezik majd a könnyű sérültekért indított mentesítő busz. Közölte azt is, hogy a szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal