NYUGDÍJASOK FIGYELEM! Orbán Viktor most jelentette be! Vége a bizonytalanságnak! Rendkívül fontos és friss hír jött a nyugdíjakról ma este! EZ MINDEN nyugdíjast érint:



Rendkívül fontos és friss hír jött a nyugdíjakról, aminek vélhetően sokan örülni fognak. Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden az Országházban. A nyugdíjak emelkedése is hangsúlyos helyen szerepel. Azt mondta Varga Mihály: háborús időkben kiemelten fontos a stabilitás és a tervezhetőség, ezért a 9 éve bevezetett gyakorlat szerint még nyáron az Országgyűlés elé terjesztették a következő évi költségvetést. Ez az elektronikusan benyújtott törvényjavaslat már elérhető az Országgyűlés honlapján - írja a Blikk.
A pénzügyminiszter közölte, hogy a költségvetés a nyugdíjasok megbecsülésének elismerését is biztosítja. Azt jelezte: 6542 milliárd forint lesz a nyugellátások összege jövőre, ami 392 milliárd forinttal több, mint 2023-ban. Lesz jövőre 13. havi nyugdíj, 449 milliárd forint értékben, valamint 20,5 milliárd forint lesz nyugdíjprémium kifizetésére – jelezte, majd közölte: az év elején legalább 6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal