Most jött a Rendkívüli NÉBIH közlemény: Erre nagyon figyeljünk!! Súlyosan mérgező, rákot is okozó anyag került milliók kedvenc csokoládéjába! Azonnal dobja ki, ha ilyen fajta csokit vett! (Fotó!)


Rendkívüli NÉBIH közlemény: A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 100 grammos kiszerelésű, L22343 tételszámú, 2024 március 9-ei minőségmegőrzési idővel rendelkező termékeket ne fogyasszák el annak határérték feletti aflatoxin tartalma miatt. A Nébih a honlapján ismerteti, hogy az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, amelyeknél a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet. Különösen érzékenyek az aflatoxinokra a gyermekek, valamint azok, akik a hepatitisz B vírus által okozott májgyulladásban szenvednek.
A lakosság védelmére számos élelmiszer és takarmány maximálisan megengedhető aflatoxin tartalmát uniós jogszabály írja elő. A Belgiumból származó édességek gyártója a Kim’s Chocolates (Belgium), forgalmazója pedig a Brand Mix Kft. (Budapest). A termékről Belgiumból érkezett bejelentés az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül. A termék fotója:

AKTUÁLIS:

Főoldal