Most jött a felfoghatatlan hír! Megtalálták Suhajda Szilárdot, 8 ezer méter felett, azonban szomorú hírt közöltek.. Sajnos..



Sajnos két napja a halálzónában tartózkodik, ezért felesége tisztában van az eshetőséggel, hogy a péntek reggel induló mentőcsapat már nem segíthet rajta. Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége, egyben a Kyocera Everest Expedíció 2023 hazai kapcsolattartója az alábbi sajtóközleményt adta ki csütörtök késő este. „A hazai háttércsapat május 25-én reggel értesült róla, hogy Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.
A háttércsapat az esti órákban megállapodott a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel, hogy május 26-án, péntek reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, akik optimális esetben már pénteken, a késői órákban felérhetnek hozzá.” A hegymászó felesége szomorúan, de reálisan nézve a helyzetet, hozzátette: „A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban, és hiszek a csodákban.” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal