Most érkezett! A kis SMA-as Zentéről van szó! Az orvosok is megdöbbentek azon, ami történt! Gratuláljunk neki sok szívecskével! EZ egyszerűen hihetetlen! Videó:



A kis Zente biciklizik! Az orvosok is csak néznek, a rohamos fejlődésén! Még nem teker egyedül, de már képes önerőből hajtani a speciális fejlesztő biciklit. Rohamosan fejlődik Zente, az SMA 1-es kisfiú, aki az adományoknak köszönhetően megkaphatta a 700 millió forintos kezelést. Édesanyja a Facebookon számolt be arról, hogy két fontos eszköz is elkészült, amelytől ismét sok fejlődést várnak. Az egyik egy speciális bicikli, amelyen Zente lába a pedálhoz van rögzítve. Amikor szülei tolják a biciklit, forog a pedál, és mozgatja Zente lábát. Még nem egyedül teker, de rövid ideig már képes önerőből is hajtani. A másik fejlesztőeszköz egy olyan szerkezet, amely abban segít, hogy Zente passzívan álljon. Ez egyebek mellett sokat javít a gyerek keringésén, és egyedül még csak nagyon rövid ideig tud állni.
„Egyébként nekem erről Forrest Gump jut eszembe. Viszont csak egy dologban szeretném ha hasonlítana rá… Tudjátok… Fuss Forrest! Talán egyszer Zentinek is sikerül. Azt sem bánom, ha szakállat növeszt és végigszalad az egész világon!” – írta Zente anyukája.

AKTUÁLIS:

Főoldal