Ma Rácz Jenő éttermében ettem.. 9000 forint volt EGY rántott hús, és 115 ezret kértek egy menüért.. ám az igazi HIDEGZUHANY csak ezután jött:


Sok magyar családban a mai napig nem múlhat el hétvégi ebéd rántott hús nélkül. Ha valamilyen okból otthon erre mégsincs lehetőség, étteremben is rendelhetünk, a kérdés csak az, mennyibe fáj ez nekünk. A Pénzcentrum összeállítása szerint a legkirívóbb árakkal nem is a fővárosban lehet találkozni, hanem egy borsodi kisvárosban, Encsen, ahol csaknem 9 ezer forintot kell kipengetni egy rántott borjúért házi sültburgonyával. Annyiban talán érthető is, hogy a hely a 2022-es év vidéki étterme díj nyertese, és az idén az országos toplistára is felkerült, emiatt a kulináris turizmus úticéljává nőtte ki magát. Amennyiben teljes menüben gondolkodunk, akkor viszont már alighanem egy budapesti étterem viszi el a pálmát.
Rácz Jenő séf és Gerendai Károly közös vállalkozása gasztroszínháznak nevezi vacsoráját, amely 11 fogásával kicsivel több mint 50 ezer forintot kóstál. A konyhalátogatást, borpárosítást és egyedi ajándékot is magába foglaló Menü Extrában pedig potom 115 ezer forintért lehet részünk. A kiemelt fotó illusztráció. Forrás:Index.hu Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal