Kiderült a szörnyű igazság!Ebbe halt bele Lang Györgyi


Szomorú hírt kaptunk: Lang Györgyi énekesnő hosszan és méltóságosan küzdött a betegségével, de szombat késő délután, 66 évesen, otthonában, álmában elment. Az énekesnőnek 28 évesen sclerosis multiplexet állapítottak meg. Bár kerekesszékhez kötötté vált, nem adta fel az életet. Fellépett, utazgatott a világban. De 2021 decemberében agyvérzést kapott, ami miatt beszélni nem tudott, és jobb keze lebénult. Bár látszólag javult az állapota, már régóta folyamatos gondozásra szorult. A küzdelem azonban május 20-án, tíz nappal a 66. születésnapja után véget ért számára.
A Pa-dö-dö együttes egyik fele örökre lehunyta a szemeit mérhetetlen űrt hagyva maga után... Falusi Mariann-nak, hozzátartozóinak, barátainak ezúton kívánunk mielőbbi lelki megnyugvást! Györgyi 1957. május 10-én született Szegeden, sváb családból származik. Édesapja Elemér a Budapesti Honvéd Kosárlabda szakosztályának elnöke. A Radnóti Milkós Gimnáziumban végzett 1975-ben, majd 20 éves korában kezdte a Színház- és Filmművészeti Fősikolát. 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház zagja volt, majd megszerezte a dilpomáját. 1989-ben Falusi Marinnal karöltve megalapították a Pa-Dö-Dő formációt.Még abban az évben kiadták első lemezüket Pa-Dö-Dő I. címmel. A pas de deux (pa-dö-dö) kifejezés annyit tesz: lírai kettős. Györgyi súlyos betegségben szenved évek óta, ezért tolószékbe kényszerült. Szklerózis multiplexet állapítottak meg az énekesnőnél, ám ő hosszú évtizedekig nem foglalkozott a betegséggel.
Mint mondja, a mai napig nem igazán hiszi el, hogy ebben a gyógyíthatatlan kórban szenved, és úgy tűnik, hiába a tolószék, Györgyi olyan vidám, mint régen. Györgyi évekre abba hagyta a színészetet. 2013-ban visszatért a színpadra, így újból azt csinálhatja amit szeret. Györgyiről néhányszor cikkeztek az elmúlt években pl:. megalázta őt egy parkolócég, ebeken segített stb..Ám idén áprilisában egy szomorú hírt közöltek, szeretett édesapja elhunyt. Mariannal kiadták legújabb lemezüket. A 25 éves Pa-Dö-Dő zenekar jubileumi bulija – ahol Kulka János is vendégszerepelt – olyan ütősre sikerült, hogy a környékbeliek fél tíz tájban kihívták a rendőrséget. Szerettei a sajtó munkatársait arra kérik, tartsák tiszteletben a gyászukat! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal