Győrfi Pál megszólalt és minden kérdést tisztázott Gálvölgyi János ügyével kapcsolatban! Le a kalappal az őszintesége előtt:



Vizsgálat indult, és Győrfi Pál is megszólalt, miután tegnap nem ment ki mentő Gálvölgyi Jánosért. Mint megírtuk, a színészhez családja szerda délelőtt hívott mentőket azzal, hogy a színész nehezen lélegzik, és félrebeszél. Miután fél óra múlva újra telefonáltak, kiderült, még nem indítottak el hozzájuk mentőt. Végül a lányai vitték be a kórházba, ahol az intenzívre került. Győrfi Pál Gálvölgyi Jánosról:
Győrfi Pál a Rádió 1 Balázsék című műsorában azt mondta, az ügyben vizsgálják, hogy hibás döntést hozott-e a mentésirányító, a vizsgálat már megkezdődött - szúrta ki a Blikk. - Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek. P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba - idézte a lap az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének szavait. Azt mondta, őszintén sajnálják, ami Gálvölgyi Jánossal történt, ők is szeretik, és szorítanak, hogy mielőbb felépüljön, ugyanakkor arról is beszélt, hogy a mentőellátásban nem szabad számítania annak, ki a híres ember, és ki nem, az alapján döntenek, melyik ember van súlyosabb állapotban.
Szóba került, hogy Gálvölgyi Jánosnak nehézlégzése volt. Győrfi Pál azt mondta, ez általában életveszélyre utaló panasz, de bizonyos esetekben egy betegség állandó kísérőjelensége is lehet, ezért meg kell vizsgálni, mi is hangzott el pontosan. - Mivel nekünk egy bizonyos mentőegységszámmal kell gazdálkodni, ezért az sem működik, hogy minden hívás azonnali életveszélynek minősüljön, mert akkor gyakorlatilag hamar elfogynának a mentőegységek, és ha egy gyerekgázolás történik, vagy egy újraélesztés, akkor oda nem fogunk tudni küldeni kocsit - emelte ki Győrfi szavaiból a Telex. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal