GYÁSZ: A 34 éves óvónőtől, Andreától búcsúzunk. Felfoghatatlan, ami történt:



Egy évekig húzódó borzalmas bűnügy végére csak most tehettek pontot a nyomozók, és a hatóságok. Hisz hosszú ideig nem lehetett tudni, hogy valójában mi történt, csak a dolgok egy része látott napvilágot . Egy biztos volt, hogy Andreát valaki elrabolt 7 évvel ezelőtt munkahelye közelében, nappal, egy furgonnal. A kocsi lefékezett mellette, berángatták a nőt, utána pedig semmit nem lehetett tudni sem az édesanyáról, sem pedig a kocsiról, amivel szállították.
A rendőrség azért mégsem teljesen sötétben tapogatózott, ugyanis azt mindjárt gyanították, hogy volt férje valamilyen szinten benne van a dologban, hisz a környék ismert maffiózója volt. Először még úgy gondolták, hogy a sötét életű férfi haragosai álltak bosszút a férfin. Ám ezt a vonalat egy idő után ejtették, és mind nagyobb volt a gyanú, hogy a nemrégi elvált férj keze lehet az eltűnésben, emberrrablásban. Később aztán kiderült, hogy ugyancsak benne volt a dologban, olyannyira, hogy saját maga adott utasítást az embereinek az emberrablásra, és ő irányította az egész műveletet. májusában a galgóci óvoda elől vitték el ismeretlenek az akkoriban 34 éves Andreát, aki az óvodában dolgozott óvónőként. Mára sikerült végül a rendőrség bizonyítékai alapján halottá nyilváníttatni, és nem emberrablás miatt nyomoztak tovább, hanem emberölés volt a tét. A gyanúsított pedig nem más, mint a frissen elvált férj.
Az ügy megoldásához az járult hozzá, hogy az egyik emberrabló más ügyben került ismét a rendőrség felügyelete alá, és vádalkut ajánlott, vagyis jelezte, hogy enyhébb ítélet fejében elmond egy olyan ügyet, ami a hatóságok érdeklődésére tarthat számot. Ráadásul pontosan tudta mi történhetett,hisz az illető részt vett a bűncselekményben. A hatóság azt már tudta eddig is, hogy az illető két társával 30 ezer Euróért vállalta az emberrablást. Most márarról is beszélt, hogy az asszonyt akarata ellenére egy elhagyott raktárba vitték, ahol a férje brutálisan bánt vele, és kényszerített a válással kapcsolatos vagyonmegosztási papírok olyanféle kitöltésére, ahol a férfi az egyedüli kedvezményezett. Ezután pedig végzett vele. Hogy ne maradjon nyom, ahhoz egy vegyszeres hordót használtak. Azt hitték, hogy ezzel minden lehetséges lebukási esélyt eltüntettek, ám nem így volt. Ugyan a vegyszert a hordóból kiöntötték, ám maradtak benne, az alján olyan maradványok, ami alapján a hatóságok elindulhattak.
Az a fajta szer, amit használtak nem old mindent fel, a fogazat lényegében épen marad, ami ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomat, vagy a DNS-minta. A fogazat alapján a 2 gyermekes asszony maradványait azonosították, így végre olyan értelemben lezárhatták az ügyet, hogy a hatóságok az áldozatot halottá nyilváníttathatták. Fotó: Polícia Slovenskej republiky /Fotó: Facebook Galgócon történ a bűneset, a magyar határtól kb. 50 km-re, az áldozat a magyar származású, kétgyermekes óvónő, Andrea. - Blikk.hu 

AKTUÁLIS:

Főoldal