Ebben a pillanatban jött a tragikus hír! Ma reggel elment a legnagyobb! Csodálatos magyar legendánkat vesztettük el! - Felesége közölte a lesújtó hírt az országgal! Egész Magyarország gyászol


Fájó hír ez! Egy újabb valódi legendával kevesebb: Szerdán, 79 éves korában meghalt az FTC labdarúgócsapatának egykori csatára, Rátkai László – számolt be a fradi.hu. Rátkai tízéves korában, 1954-ben kezdett el futballozni az akkor Budapesti Kinizsinek nevezett Ferencvárosban, amelynek ifjúsági csapatával 1961-ben bajnoki címet nyert, majd még ebben az évben bemutatkozott a felnőttek között, tétmérkőzésen pedig 1963-ban debütált. A Ferencváros színeiben 1967-ig összesen 69 alkalommal lépett pályára, 28 gólt szerzett. Háromszor volt magyar bajnok, egyszer, 1966-ban pedig Magyar Kupa-döntős, valamint kiérdemelte az FTC örökös bajnoka címet is. Tagja volt 1964-1965-ös idényben Vásárvárosok Kupáját nyert csapatnak is,noha a Juventus elleni döntőben nem kapott lehetőséget.
Az FTC után 1968 és 1974 között a Szombathelyi Haladás labdarúgója volt, itt hagyta abba az aktív sportot. Később edzőnek állt, a szombathelyi csapat és a magyar utánpótlás-válogatott trénere is volt. Rátkai Lászlót az FTC saját halottjának tekinti.

AKTUÁLIS:

Főoldal