Ebben a percben érkezett! Életben lehet Suhajda Szilárd? Itt a hegymászó beszámolója, aki kétszer is látta Suhajda Szilárdot.



Friss! Itt a hegymászó beszámolója aki kétszer is látta Suhajda Szilárdot,megpróbáltak beszélni vele, de nem válaszolt.. Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést. Eközben azok a hegymászók, akik pár napja látták Suhajda Szilárdot, már visszatértek Katmanduba, és a magyar hegymászóról beszéltek. Suhajda Szilárdhoz hasonlóan a kanadai Elia Saikaly és a kuvaiti Yousef Al Shatti is oxigénpalack nélkül próbálta megmászni a Mount Everestet. Bár a csúcsmászás egyikőjüknek sem sikerült, útjuk során kétszer is látták Suhajdát nepáli idő szerint hajnali fél öt és délután kettő óra között. Saikaly elmondta, hogy Szilárdot mindkétszer 50-60 méterrel a Hillary-lépcső aljánál látták, de nem haladt sokkal előrébb ahhoz képest, ahonnan először észrevették.
Nagyon lassan haladt. Megpróbáltam beszélni vele, de nem válaszolt. Csak próbált felfelé menni. Nagyon lassan, de folyamatosan felfelé. Nagyon elszánt ember. Ahogy lejjebb ereszkedtünk, folyamatosan visszanéztem. Nagyon aggódtam. Délután négy óra körül értünk vissza a lépcsőhöz, és láttam, hogy még mindig nincs fent a Déli-csúcson. Magányosan beleolvadt a tájba”– mondta Saikaly, aki még egy képet is megosztott arról, hogy hozzávetőlegesen hol keresztezték egymás útját a magyar hegymászóval. A Kyocera Everest Expedíció 2023 szóvivője, lapunknak elárulta, hogy vasárnap helikopterrel még egyszer kutatnak majd, de arra már nem számítanak, hogy élve találják meg a hegymászót. Forrás/Blikk.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal