Borzalmas hír jött ma reggel! - Elvesztette Magyarország a legcsodálatosabb és legnagyobb magyar színészét! Halálhírét a családja jelentette be



Meghalt a Jóbarátok és a Harry Potter országszerte ismert hangja, Cs. Németh Lajos színművész. Nagyközönség leginkább szinkronszerepeiről ismerhette. Több mint 2200 filmben lehetett hallani hangját. Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában elhunyt Cs. Németh Lajos színművész - olvasható a Színház Online hírében. Dolgozott a debreceni Csokonai Színházban, a Madách Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, vagy éppen a Turay Ida Színházban. Több filmben is szerepet kapott. Ezek közül talán a legismertebb a Keleti Márton rendezte 1965-ös A tizedes meg a többiek, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta. Emellett hazai tévésorozatokban is láthattuk: ilyen volt a Bors, a Família Kft., vagy éppen a Jóban Rosszban. Feleségével, Tóth Judit színművésszel hatvan évig voltak házasok. Hangját is rengetegen ismerhetik, mivel több mint 2200 filmben szinkronizált.
2013-ban Aase-díjat kapott, melyet a magyar színházi előadások epizódszerepeit megformálóinak ítélnek oda. A Színház Online híre felidézi: ő szinkronizálta a Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apját), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot, de ő volt a Harry Potter-filmek Remus Lupinjának, illetve a Dragon Ball-rajzfilmekben Songoku legkeményebb ellenségének, Dermesztőnek a magyar hangja is. Számos tévéfilmben és sorozatban is feltűnt, többek közt szerepelt a Família Kft.-ben és a Jóban Rosszban című sorozatokban is. Egyik legismertebb mozis alakítása A tizedes meg a többiek című 1965-ös filmben volt, amiben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta. Felesége Tóth Judit színésznő, akivel két gyermekük született, és akivel hatvan évig voltak házasok.

AKTUÁLIS:

Főoldal