Belehalt a fájdalomba a hattyú mama, akinek a 3 tojását fiatal gyerekek téglával ketté törték



Meghalt egy hattyú, akinek meg nem született cignetjei meghaltak, amikor vandálok téglával szétverték a fészkét. Feltételezések szerint a hattyú "összetört szívben" halt meg, alig néhány héttel azután, hogy ki nem kelt tojásait a vandálok szétverték.
A madarat megfigyelő természetvédők szerint a hattyú napokig nem hagyta el a fészkét és egyedül maradt bánatával, miután a párja elhagyta a fészket. Az állatvédők szerint, akik rátaláltak az elpusztult nőstényre, a hattyú halálát az okozta, hogy megszakadt a szíve bánatában.
A Daily Mail beszámolója szerint szemtanúk látták, ahogy a suhancok kövekkel és téglákkal dobálták meg a hattyúpár fészkét Manchesterben május 1-én. A szívszorító képek azóta bejárták a világhálót. A fészket a kacsák és a környékbeli kutyák is háborgatták, és további két tojást összetörtek, így a hatból végül csak egy maradt épségben.

Több esetben is előfordult már, hogy egy hattyú elpusztult, miután elvesztette a párját, hiszen ezek a madarak egy életre választanak társat. A hattyúk átlagos élettartama egyébként 20-30 év.

AKTUÁLIS:

Főoldal