Valósággal sokkolja a magyarországi vásárlókat a Penny mostani döntéseEgyre több helyen lesz fizetős a Penny parkolója – Március eleje óta Székesfehérváron, néhány hete pedig Szombathelyen is fizetni kell majd a vásárlóknak. És a jó példa ragadós…. Néhány vidéki nagyvárosban is bevezették az új módit. A magyarországi vásárlók az árháború közepette nem éppen ilyen akcióra számítottak a diszkontlánctól. Lassan már épp kezdtünk volna hozzászokni, hogy a nagy magyarországi árháború közepette végre jó híreket kapunk a nagy hazai kereskedelmi láncoktól, amikor ismét kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását.
Csökkenő árak ide, vásárlócsábító akciók oda, a hazai piac egyik meghatározó szereplője most egészen különleges módját választotta a lakosság környezettudatosságra nevelésének. A kérdés csak az, hogy ebben mennyire lesznek partnerek a vásárlók. Szombathely lakói, bár nem egészen önként és dalolva, egy újszerű kereskedelmi megközelítés tesztalanyaivá váltak. A Penny Market a Körmendi úti áruház esetében az Ugytudjuk információi szerint bevezeti a fizetős parkolást. Az eset nem példa nélküli, de ettől még biztosan sokaknál kiveri a biztosítékot. A szintén Szombathelyen található, Hunyadi úti Lidl esetében már a tavalyi év decemberében hasonló intézkedésre szánták el magukat. A Penny még nem kommentálta a változást, de jó eséllyel azért döntöttek a sokak számára furcsának ható változás mellett, mert az áruház parkolóját több olyan vásárló is használja, aki a szomszédos bevásárlóközpontba tér be, így pedig foglalják a helyet a német diszkontlánc látogatóitól, ráadásul bevételt sem termelnek.
A beküldött olvasói fotók alapján az első óra továbbra is ingyenes lesz, a második óra 2500 forintba kerül, míg a 2 óránál hosszabb parkolóhasználat esetén már 5000 forinttal lesz könnyebb a pénztárcánk. Arról még nincs információ, hogy ez csak egyedi döntés lenne, vagy pedig mondhatni tesztüzemként az intézkedés szélesebb körű bevezetését készíti elő. Mindenesetre kíváncsian várjuk a továbbifejleményeket. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal