Újabb tragédia történt: Meghalt egy 2,5 éves gyerek NyíregyházánMeghalt egy 2 éves gyerek Nyíregyházán. Szombat hajnalban érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 2 éves gyermek meghalt Nyíregyházán. Az eset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja. Egyéb részletet egyelőre nem osztottak meg a tragédiával kapcsolatban, a szon.hu viszont arról ír, hogy – nem hivatalos információik szerint – valaki vagy valakik a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon azzal jelentkeztek azzal, hogy az autójuk csomagtartójában egy 2 éves, halott gyermek van.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a megkeresésre azt válaszolta, A FOLYAMATBAN LÉVŐ BÜNTETŐELJÁRÁS ÉRDEKEIRE TEKINTETTEL A KIADOTT KÖZLEMÉNYEN TÚL EGYELŐRE NEM ÁLL MÓDJUKBAN BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁST ADNI. JANUÁRBAN IS MEGHALT EGY 2.5ÉVES KISFIÚ. Meghalt egy 2,5 éves kisfiú, letartóztatták a nevelőanyát. A gyerek pár óra alatt belehalt a sérüléseibe. A megalapozott gyanú szerint a nő február 26-án, a késő délutáni órákban polgári lakóhelyén a nála mint nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett kétéves és öt hónapos kisfiút – annak szófogadatlan viselkedése miatt – olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel a cselekmény után elhalálozott - írja a haon.hu.
A tenyek.hu úgy tudja: egy fiatal házaspár a borzalmas ügy érintettje, akik saját gyermekük mellett nevelőszülőként gondoskodtak a mindössze kétéves Danikáról, Polgáron. Információik szerint a kisfiú valószínűleg rosszul viselkedhetett, ezért nevelőanyja megfogta a karját és megrángatta, de ezt olyan erősen tette, hogy a gyerek emiatt elesett és több helyen megütötte magát a házuk oldalán lévő lépcsőben. Mivel a kisfiú nagyon sírt, így a szülők úgy döntöttek, beviszik őt az ügyeletre, Danika azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt. A Debreceni Járásbíróság március 3-án egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását. A nevelőszülő ellen halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. A nyomozási bírónak a gyanúsított nem ismerte el, hogy bántalmazta volna a gyermeket.
A haon.hu helyszíni riportban igyekezett minél többet megtudni a tragikus esetről. Azt írják, hogy a szomszédok szerint kedves, jóravaló emberek Danika nevelőszülei, akik szerint biztosan nem bántották a gyereket, de nem mindenki van meggyőződve Polgáron a nő ártatlanságáról. Egy gyermekével sétáló anyuka azt mondta, ellentmondásos dolgokat hallott: Nem tudom, mit gondoljak az egészről. Állítólag gyakran durván bántak vele, mivel nem a saját gyerekük volt. Mindig tele volt kék-zöld foltokkal, és a hátán is zúzódások voltak. A baleset idején is be volt gipszelve a lába. Nem tudom, hogy egy két fokos lépcsőről hogy eshetett akkorát, hogy ne élje túl. Forrás/Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal