Reményvesztetten, betegen távozott tragikus körülmények között a zseniális magyar színészünk



A minden egyes szerepében kiemelkedő alakítást nyújtó – ötször Kossuth-díjra jelölt (még abban az időben, mikor rangot jelentett), de azt egyszer sem megkapó színészlegenda minden életkedvét elvesztve, sok-sok betegségtől gyötörten, épp kórházi ápolás idején egyszer csak úgy döntött, hogy: ELÉG VOLT.
Kézdy György élete vége fele tüdőbetegségben szenvedett, nem igazán csoda, hisz láncdohányosnak számított. Naponta két és fél doboz cigi mindig elment nála. Aztán a szíve is rendetlenkedett, pacemakert kapott. Halála előtt 9 évvel rákos is lett, aztán pedig jött egy csúnya gyomorfertőzés, amivel aztán 2013. februárjában kórházba került, az Uzsokiba. Ekkor, 2013. február 8-án lett elege mindenből, és az egyik harmadik emeleti ablakot választotta a tragikus végre. Aki még nem járt ott, a kórháznak van egy belső udvara, egy biztonsági őr talált rá ott. Az a fajta ember volt, aki véghez viszi az akaratát bármi áron. Határozott, öntudatos, nem megalkuvó. Ha jó kedve volt, akkor azt minden körülötte lévő érezte, mert szinte repdesett, és az egész világot szerette, ha viszont rossz, akkor pont az ellenkezője.
Sok csodálatos alakítása ellenére a közönség előtt örök Virág doktor marad, melyről egyszer egy aranyos- szomorú történetet is elmesélt. Édesanyja halálos ágyánál a főorvos kollégának szólította. No persze tudta ő, hogy ez irónia, de jólesett neki, hogy még a főorvos is nézi a Szomszédokat. Kézdy György a Szomszédokban. Forrás: Youtube, képkocka a Szomszédokból

AKTUÁLIS:

Főoldal