Összeesett és megállt a szíve a fiatal férfinak, de Varga Bence r. őrmester azonnal cselekedett és ÍGY mentette meg a férfi életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli!



Összeesett és megállt a szíve a fiatal férfinak, de Varga Bence r. őrmester azonnal cselekedett és ÍGY mentette meg a férfi életét! Egy szívecskével fejezzük ki elismerésünket, megérdemli! Lánya versenyére érkezett a fővárosba az az olasz férfi, akinek Varga Bence r. őrmester megmentette az életét. Kollégánk rendőri hivatása mellett mentősként is helyt áll a mindennapokban, így a férfi élete szinte az első pillanattól kezdve értő kezek közé került, miután összeesett és megállt a szíve. Bence a vizes VB biztosításában vett részt, amikor rádióforgalmazásban meghallotta, hogy valaki összeesett a Margit-szigeten az egyik uszoda bejárata előtt.
A BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőre azonnal a helyszínre rohant, és a Készenléti Rendőrség járőreitől átvette a férfi ellátását; megvizsgálta a férfit, akinek akkorra már megszűntek az életjelei. Míg riasztották a mentőket, Bence hozzákezdett a reanimáláshoz, és a percekig tartó mellkaskompresszióval esélyt adott az apának a túlélésre. Amikor odaértek a mentős kollégák, Bence tovább folytatta a mellkaskompressziót, így ők még gyorsabban tudták végezni az előkészületeket. Összesen ötször kellett „kiütni” a férfi szívét mire visszatért az életbe. A küzdelem végül sikerrel járt, a mentők a férfit stabil állapotban vitték kórházba.
Pár nappal az eset után az őrmester épp mentőzött, amikor a kórházban összefutott a betegágyon lábadozó férfivel, aki nagyon megörült, hogy személyesen is megköszönhette megmentőjének az életét. A életmentésért Varga Bence r. őrmestert Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dícséretben és jutalomban részesítette. Gratulálunk kollégánknak, elmondhatatlanul büszkék vagyunk rá! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal