Gyászol az ország! Nem tudták megmenteni! Adás közben kapott infarktust, 51 évesen hunyt el a legendás magyar televíziós



Adás közben kapott infarktust, 51 évesen hunyt el a magyar televíziós Hiába küzdöttek érte az orvosok, nem tudták megmenteni. Ma már elképzelhetetlen, de hatvanöt évvel ezelőtt Magyarországon nem volt televízió, az emberek estéről estére csak ültek otthon, és beszélgettek, olvastak, vagy korán ágyba bújtak. A televízió megjelenésével azonban egy perc alatt fenekestül felfordult a világ. Például azzal, hogy az egykori műsorvezetők azonnal sztárok lettek.
De nem csak ez volt közös bennünk. Többen rákban haltak meg, ezért hamar elterjedt, hogy a kezdetleges katódsugaras kamerák által kibocsátott sugárzás miatt alakult ki náluk a daganatos betegség. Takács Marika és Lénárd Judit is rákos lett, Tamási Esztert agydaganat vitte el. Kollégájukat, Varga Józsefet pedig adás közben kapott infarktusa vitte el. A legendás televíziós 1960-tól tíz éven át vezette a Híradót, és egyetlen alkalommal, bár ez mindig a női bemondók dolga volt, esti mesét is mondott. Rosszul lett ugyanis az akkor beosztott bemondónő, és József éppen bent volt a tévében, így neki kellett beugrani helyette. – Szervusztok gyerekek! – így köszöntötte a kicsiket, de a java csak ez után jött, ugyanis a mese így folytatódott: „Én vagyok a fecskemama, itt ülök a tojásaimon, füstös farkamat lóbálja a szél.”
A stúdióban mindenki fetrengett e nevetésről, annyira, hogy ki kellett onnan menniük. Állítólag Varga sem tudta folytatni a felolvasást, így a képernyőt egy rövid időre elsötétítették. Ekkor jött az adáshiba felirat. Az ominózus és emlékezetes szereplés után sok szép siker kijutott még a csodálatos orgánumú Vargának, mígnem egyszer munka közben lett rosszul, infarktust kapott. Elsötétítették a képernyőt, megint kikerült az adáshiba felirat. Az orvosok küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. 51 éves volt.

AKTUÁLIS:

Főoldal