Most jött a hír Mészáros Lőrinccel kapcsolatbanAz Opus Global, amely összefogja egyebek mellett a Hunguest, a Balatontourist, a Tigáz, a Titász, vagy a Mészáros és Mészáros építőipari céget is, több tízmilliárd forint nyereséget hozott az ország leggazdagabb emberének. A cégcsoport közzétette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a 2022. évi – a nemzetközi beszámolási szabvány (IFRS) szerinti – egyedi és konszolidált éves jelentését. A vállalatcsoport tavaly átlépte az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget, jelentősen növelte árbevételét, és a gazdasági nehézségek közepette is megőrizte eredményességét.
Az energiaválság sújtotta világpiaci környezetben csaknem megduplázta nettó árbevételét és üzemi eredményét, a teljes átfogó eredménysoron pedig 22,2 milliárd forint nyereséget ért el – közölte a társaság szerdán. Az üzemi eredmény 34 milliárd forint nyereség lett, ami csaknem 17 milliárdos eredménynövekedést jelent 2021-hez képest. Az OPUS Csoport konszolidált adózott eredménye tavaly 22,2 milliárd forintot ért el, az eszközérték története során első ízben átlépte az 1000 milliárd forintot (1042,5), 153 milliárd forintos éves növekedés mellett. A konszolidált saját tőke értéke a 2022-es év végére 30 milliárddal, 343,2 milliárd forintra emelkedett – tették hozzá. Többen dolgoznak Mészárosnak: A cégcsoport a pénzügyi eredményekben úgy ért el növekedést 2022-ben, hogy a munkavállalók száma érdemben nem emelkedett, a 2021-es 4649 fővel szemben 2022 év végén 4 665 fő dolgozik az OPUS Csoport eredményessége érdekében. A német Scope független minősítő cég 2023. márciusában immár ötödik alkalommal erősítette meg az OPUS GLOBAL Nyrt. kiemelkedő hitelminősítését.
A vállalati stabil ‘BB’ minősítés mellett a kötvénykibocsátáshoz kötődő ‘BBB’ minősítést is ismételten megerősítették. A közlemény szerint a társaság menedzsmentje sikernek könyveli el, hogy az OPUS Csoport stratégiájának megfelelően megerősítette a Cégcsoport öt (energetika, ipar, mezőgazdaság és élelmiszeripar, turizmus, vagyonkezelés) divízióját. A Magyarországon egyedülállóan széleskörű, több iparágat magába foglaló struktúra nyújt masszív alapot a cégcsoport további eredményes és megbízható értékteremtéséhez. – olvasható mindez a blikk.hu-n.

AKTUÁLIS:

Főoldal