Most érkezett! Lemondott! Ez hihetetlen, mindenkit meglepett!! Maga mondott le a tisztségéről!Most jött a hír! Távozik! Maga mondott le a tisztségéről! Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök határozata. Abban Orbán Viktor megállapította, hogy március 31-ei hatállyal megszűnik German Nóra megbízatása a Miniszterelnöki Kabinetirodánál.
Rogán Antal gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára tisztségéről a kormányzati igazgatásról szóló törvény 239. § (1) bekezdése alapján maga mondott le. German Nóra 2017-től dolgozott a Miniszterelnöki Kabinetirodán, előbb pénzügyi főreferensként, a gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár titkárságvezetőjeként, majd pénzügyi főosztályvezetőjeként, 2021-től pedig helyettes államtitkárként. A határozatban idézett paragrafus szerint a helyettes államtitkár miniszterelnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat. A lemondási idő a megbízatás megszűnését követő napon kezdődik.
Ha a helyettes államtitkár tisztségét legalább három évig betöltötte, a lemondási idő a megbízatás megszűnésétől számított három hónap, ha e tisztsége három évnél hamarabb szűnt meg, de azt legalább egy évig betöltötte, a lemondási idő negyvenöt nap, ha e tisztségét egy évnél rövidebb ideig töltötte be, a lemondási idő tizenöt nap. A lemondási idő időtartama alatt a helyettes államtitkár a munkavégzési kötelezettség alól mentesül. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal