MOST ÉRKEZETT A DRÁMAI VIDEÓ: Orbán Viktor autóját üldözte egy ámokfutó Budapesten – még a TEK-konvojba is bevágott a Nagykőrösi útonMegszereztük a felvételt: Orbán üldözője bevágott a TEK-konvojba a Nagykőrösi úton, ámokfutást rendezett. Villogás, sziréna, bevágás, előzés – A Blikk birtokába került Terrorelhárító Szolgálat különleges fedélzeti kamera felvétele, amelyen az látható, hogy az Orbán Viktort mániákusan üldöző gazdatüntető, Szabó Bálint, miként vágott be az egyik védett vezetőt kísérő konvojba.
A jelenleg öt hónapja letartóztatásban lévő szegedi önkormányzati képviselő a védett konvojt hátulról záró Skoda jelzésének nem engedelmeskedett, a sávokon keresztül cikázott hosszú kilométereken át egy Mercedes mögött, nem ritkán 110 kilométeres tempóval. Az eset tavaly szeptember 21-én, 18 óra körül a Nagykőrösi úton történt. Az eset minden mozzanatát rögzítette a követett Mercedes hátsó kamerája. Szabó Bálint többször is veszélyesen megközelítette a járművet, a többi közlekedő mellett is néha csak minimális távolsággal suhant el. Egy alkalommal pedig a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel és az autója ablakán kihajolva hangosan sípolt és integetett. A mögötte érkező szirénázó autó jelzését figyelmen kívül hagyta, néha szándékosan akadályozta a menetben, többször krimibe illő módon cikázott a sávok között biztosítva a saját haladását. Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve egy közlekedési lámpánál lemaradt a konvojtól. Felismerhetetlenül néz ki Orbán üldözője: döbbenetes fotók a letartóztatott képviselőről. A felvétel (alább megtekinthető) bizonyítékként szerepel a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés bűntettével megvádolt férfi elleni vádiratban. Az ügyészség szerint csak ezen felvétel alapján a KRESZ 7 pontját sértette meg a vádlott.
A képviselő több más alkalommal is összetűzésbe került a rendőrséggel, első sorban Orbán Viktor biztonságáért felelős testőrökkel. Szabót november végén vették őrizetbe, azóta letartóztatásban van. Bár többször is kérvényezte, hogy helyezzék házi őrizetbe, az ügyészség szerint ígérete ellenére nem lehet kizárni, hogy ismét valamilyen jogszabály ellenes cselekményt hajt végre, ezért azt javasolták, hogy az első fokú bírósági ítéletig, ami egyébként akár 2024 végéig is elhúzódhat, a hatóságok tartsák rács mögött. A felvételt alább tekintheti meg:
Video Player

AKTUÁLIS:

Főoldal