Hatalmas horror baleset Szentendrén! Legkevesebb hatan meghaltak! Mindössze pár órát voltak házasok – Esküvői kocsik karamboloztak!



Esküvős baleset – megdöbbentő tragédia, amiről az ismerősök rokonok hosszú éveken keresztül nem beszéltek. Mert nem lehetett. Nem tudtak. Mert rettenetes dolog az élet egyik legboldogabb napján 6 embert elveszíteni. A karambolban ugyanannak a lakodalomnak a résztvevői ütköztek egymással Szentendre határában. Hatan haltak meg – a frissen házasságot kötött feleség is. Felfoghatatlan borzalom. – Az egész országot, az egész közvéleményt megrázta az eset.
Mára viszont – kivétel a hozzátartozók, ismerősök körében – már elveszett a múlt homályában. A fiatal férj végül felépült, de még évek múltával sem volt ereje felidézni az eseményeket. A baleset szemtanúja Barabás Éva, az RTL-Klub munkatársa volt. Ő riasztotta a mentőket is. A riport készítéséig, 7 éven keresztül még kollégáinak sem beszélt a történtekről. Hajnali 4 óra körül indult haza az ifjú pár a lagziból – öten egy terepjáróba szálltak be, hárman pedig egy fekete luxusautóba. A luxusautó utasai úgy gondolták, hogy még bemennek Budapestre kicsit szórakozni. De aztán útközben mégis inkább visszafordultak. Ekkor találkoztak szembe a másik kocsival… A szakadó esőben az autójuk megcsúszott, megpördült, és óriási erővel belecsapódott a szemközt érkező terepjáróba.
A terepjáró utasai közül négyen azonnal életüket vesztették. Az ifjú feleség, keresztlánya, és két családi barát. A luxusautóban a sofőr-tulajdonos, és annak kisfia vesztette életét. Két ember élte túl a karambolt, az egyik az ifjú férj – út kómában vitték el a baleset színhelyéről, a másik pedig a luxusautó egy utasa. A rendőrség szerint gyorshajtás okozta a tragédiát, és az, hogy összesen egyetlen ember volt bekötve. A luxusautó a szakadó eső ellenére 140 km/h-val haladt, viszont azt megállapították, hogy egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. Barabás Éva barátaival utazott Budapest felé, mikor meglátta a roncsokat – ő hívta a segélyhívót. A temetés akkor a nyilvánosság teljes kizárásával történt. A temetéskor, és a kórházban is biztonsági őrök védték a tragédiában érintetteket. Az egyik áldozat az R-Go együttes egyik gidájának, Varga Évának a fia, Dániel volt. Madaras Györgyné a lányát és az unokáját veszítette el. A lánya volt a feleség, az unokája pedig a terepjáró vezetője. A legborzasztóbb az egészben, hogy az ifjú arának egy jósnő előre megjósolta a tragédiát. Állandó vendég volt a fiatalasszony a jósnőnél – és a kártya megmutatta a tragikus jövőt. Állítólag a jósnő mondta neki, hogy látja hogy esküvőre készül, hogy nagyon szereti az illető férfit – de azt is, hogy egyetlen napig nem lesznek házasok. Ám Andi – a menyasszony – az esküvőt nem akarta elhalasztani. Később hozzátartozók jelezték a jósnőnek, hogy a menyasszony a férjet féltette, hogy az esküvőig történik vele valami. De sajnos más volt a helyzet, hisz mikor hazaindultak – beült a kocsiba, és 5 perc múlva megtörtént a tragédia. A 11-es út sokáig Magyarország legveszélyesebb útszakasza volt.
Akkoriban, mikor a baleset történt még nem volt sávelválasztó sem. Utána megépítették. Azóta azon a területen biztonságos a közlekedés, alig történt baleset azon a környéken. A túlélőknek pszichológushoz is kellett járni, hosszadalmas volt felépülésük. Egyikük autóba 4 évig nem mert beülni. Az ifjú férj három napig volt kómában, utána évekig kerekesszékes volt. Mára teljesen egészséges, áruszállító egy magáncégnél. Rettenetes belegondolni, hogy mi lett volna, ha…. Ha az egyik kocsi később indul el, vagy akik Pestre mentek volna nem fordulnak vissza, hanem mennek tovább. Ha közben eláll a szemerkélő eső, és felszárad a talaj, vagy ha a luxusautó vezetője lassabban hajt… Borzasztó véletlenek sokasága – egyetlen rossz pillanat műve, amin hiába rágódik az ember – a végeredmény az, hogy ez a történet már megváltoztathatatlan, – és képtelenség hibáztatni bárkit is. 20 éve történt – s az bizony nagy idő. Ám a történetnek máig megrendítő hatása van… Az eset után 7 évvel készített riportot az esetről hozzátartozókat megszólaltatva az RTL-Klub. Eddigre jutottak odáig, hogy egyáltalán beszélni sikerült az esetről. A túlélő férj viszont ennyivel a borzalom után sem volt megfelelő állapotban ahhoz, hogy nyilatkozni tudjon. Fotó: Filmkocka a videóból. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal