Figyelmeztetést adott ki a Magyar Közút! Holnap brutális havazás jön – Ez 3 megye fokozottan érintett – nem áprilisi tréfa!



Holnap délutántól főleg három vármegye lehet érintett az áprilisi télben – ha már télen nem esett hó, most lehet hogy bepótolja a bohókás tavasz. Csütörtök délutánból Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várható havazás, ezeken a területeken valószínűleg hókotrókra is szükség lesz. A Zempléni területeken akár 10 cm is eshet, máshol 5 cm-es hóra lehet számítani. Akik ezeken a területeken fognak autózni nem árt, ha a nyári gumit – ha már lecserélték a télit  visszaváltják téli gumira.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzési modelljei alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul péntekre is áthúzódhat.

AKTUÁLIS:

Főoldal