Vörös kód lépett életbe Magyarországon – ITT a bejelentés, mindenki figyeljen!Nagyot változik az időjárás a jövő héten, mutatjuk az előrejelzést! A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján. Fülöp Attila közölte:
A Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet – indokolta a döntést az államtitkár.
Fülöp Attila felhívta a figyelmet arra, hogy életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki.
Arra kért mindenkit, aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain. Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely: a budapesti ellátók kihasználtsága jelenleg 80, míg az országos hálózaté 81 százalékos. Az államtitkár arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

AKTUÁLIS:

Főoldal