Újabb brutális csapás a magyarokra! Bankszámla tulajdonosok! Nagyon rossz hírek érkeztek! - EZ durva lesz!Vagy megkapta már bankjától az értesítést – de ha nem, akkor sem fog kimaradni, ugyanis a lépés mindenkit érint. Az infláció kibabrál a bankszámlásokkal is. Jókora díjemelésre számíthat szinte mindenki, de sokakat már el is ért a drágulás. Az OTP a hónap elején emelte díjait, de április 1-jétől így járnak a K&H és a Raiffeisen ügyfelei is. Az Unicredit és a CIB május 1-jétől hajtja ugyanezt végre.
Tavaly átlagosan 5,1 százalékkal, az idén viszont már 14,5 százalékkal emelik a bankok az inflációra hivatkozva a díjakat. Persze, ahogy tavaly is, az idén sem egyszerre lépnek a hitelintézetek. A K&H április elsejétől emeli díjait. Számításaik szerint akad 20 százalékos drágítás is. Például a Minimum plusz csomag nem kedvezményes havi díja 866 forintról 1036 forintra emelkedik. Hasonló mértékben növelik egyébként a némileg kedvezményes díjat is. Akinek a minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik a számlájára és legalább félmillió forintos megtakarítása van, az továbbra sem fizet a számlavezetésért. A magasabb kategóriába sorolt (jelentősebb jóváírás és befektetési állomány) csomag havi díja is közel ötödével kerül majd többe. A lakossági mobilinfo jelenleg még nulla forintos díja 444 forintra emelkedik.
A küldött üzenetekért (sms) darabonként 45 forintot számolnak majd fel. A mobilbank 131 forintról 150 forintra növelt havi díját (ez valóban az infláció ütemével egyező drágítás), azonban 2023. június végéig akciósan elengedik. Az összes átutalás is drágul, de többnyire azok is „csak” 14,5 százalékkal. Ahogy a kártyadíjak is. Az inflációs díjemelést az Unicredit május 1-jétől érvényesíti. Egyes díjtételekre vonatkozó akciókat visszavonnak, más akciókat viszont június végégi meghosszabbítanak. A CIB ugyancsak május 1-jétől lép. Például az ECO számlacsomag havi díja már megközelíti majd a 3 ezer forintot. Forrás: azenpenzem.hu, 24.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal