TRAGÉDIA! Súlyos hajós baleset történt a Duna németországi szakaszán – magyarok sérültek!!



Regensburg közelében német zászló alatt hajózó teherszállító hajó süllyedt el – két magyar teljesített rajta szolgálatot.A hajó az Achim nevet viselte, Regensburgból Linzbe hajóztak vele vasérccel megrakocva. Ám a Geisling vízerőmű melletti zsilipkamrában elsüllyedt még péntek délután. A rendőrségi vizsgálatok nem tudták eddig kideríteni az okot. A hajó 85 méter hosszú, és több mint 8 méter széles, és a zsilip aljára sülyedt, ami 11,3 méter mély. A 64 éves magyar kormányos, és a 61 éves szintén magyar kapitány a zsilipkamra falán lévő vészlétrán jutott ki a vízből.
Mindketten megsérültek, a kapitány könnyebben, a kormányos súlyosabban. Az irányítóközpont munkatársai szóltak a vízirendőrségnek, s velük együtt a tűzoltóság, a mentőszolgálat, és a katasztrófavédelem is a helyszínre érkezett. Sajnos a hajóból üzemanyag is kifolyt, de szerencsére ezt a szennyeződést jelenleg a zsilipkapuk feltartóztatják – ennek ellenére állandóan figyelik a történéseket. A vízijármű kiemelése rendkívü összetett munkát igényel majd, esélyesen jövő héten kezdenek bele.
A kár millió Eurós nagyságrendekkel bír, és maga a mentés is hatalmas összegbe kerül majd. Hogy a zsilipben keletkezett-e kár, arról a híradások nem szólnak. A közlekedésrendészeti felügyelőség vízirendészeti csoportja vízszennyezés kezdeti gyanúja miatt nyomozást indított, s a körülményeket az ügyészség is vizsgálja. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal