Elsőfokú riasztást adtak ki holnapra több vármegyére! Hatalmas erejű szél várható! EZEK a leginkább veszélyeztetett megyék:



Ma még élvezhetjük az enyhe, tavaszias időt, március 15-én azonban erős hidegfront söpör végig az országon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint viharos szélre számíthatunk, ezért az ország jelentős részére sárga (elsőfokú) figyelmeztetést adtak ki. Kedd este érkezik egy hidegfront, melynek nyomán szerdára virradóra nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik a szél. A legerősebb lökések kezdetben a Dunántúlon várhatók, majd szerda délelőttől északkeleten is többfelé elérhetik a 60-75 km/h-t. Sőt, egyes helyenként még a 80 km/h körüli széllökés sem kizárt.
A szél estére mérséklődhet – írja az OMSZ. Kedd estig Győr-Moson-Sopron vármegyében van figyelmeztetés a várható erős széllökések miatt. A viharos szél miatt szerdára pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú–Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyére adtak ki figyelmeztetést.

AKTUÁLIS:

Főoldal