Ma lenne 22 éves a kis Szita Bence – Most jött a drámai hír a nővéréről!



Bence nővére, Lilla a mai napig küzd a benne kavargó érzésekkel, a lány most Vujity Tvrtkonak kiöntötte lelkét és olyan részleteket árult el, amelyekről korábban soha nem esett szó. A megrendítő beszélgetés Tvrtko Facebook-oldalán hallható. A riportert hosszú évek óta baráti viszony fűzi a tragikus sorsú családhoz, Tvrtko Lillát az egyik legerősebb embernek tartja, akivel valaha is találkozott. És miért gondolja ezt a törékeny lányról? Az átélt borzalmak után Lilla valóságos főnixmadárként állt fel a poraiból, ezzel nagyon sok ember számára vált igazi példaképpé. A fiatal nő a létező legszörnyűbb dolgokon ment keresztül, mégis próbálja pozitívan élni az életét. Amikor sokkal kisebb dolgokon a végletekig el tudunk keseredni, az ő példája jusson eszünkbe.

Bogdán Józsefet, Kertész Józsefet és Polcz Erikát az egész ország meggyűlölte. Lilla tavaly a rajongásig imádott apját is elveszítette. Jelenleg egyedül él Mosonmagyaróváron, egy évtizede viszont még egy nagy család vette körül Felsőmocsoládon:
Az édesapjával, Sándorral, a kis Bencével, a későbbi gyilkosság felbújtójával, Polcz Erikával és az ő fiával éltek együtt – látszólag szeretetben. – Erika velünk teljesen máshogy viselkedett, mint ahogy azt bárki gondolná. Mindig kedveskedett Bencével, sürgött-forgott körülötte. Szerettem Erikát, mert én is egy kedves embernek ismertem meg, mint mindenki más a környezetében – emlékezett vissza Vujity Tvrtkónak a 28 éves nő. Mint mesélte, a gyilkosság előtti este Erika hirtelen ránézett, odament hozzá és azt mondta: szereti. Ezt a szituációt akkor nem tudta hová tenni. Másnap Erika közölte, kimegy Bencéért a buszmegállóba, hogy hazakísérje. A 11 éves kisfiút többé sosem látták élve.
Lilla itt még gyűlölettel a szemében nézett testvére gyilkosaira. A fiatal lány azóta próbál felépüln.. Fél óra múlva felhívtam, azt mondta, bementek a Tescóba videójátékokat nézni. Amikor este 8-kor még mindig nem értek haza, nagyon ideges lettem. A testvérem telefonját felvette, de a háttérben egy férfi azt mondta, „gyere már, gyere már”, majd rám csapták. Tudtam, hogy bajban vannak, ekkor még Erikáért is aggódtam. Vakon rábíztam volna a testvéremet erre a nőre – magyarázta Tvrtkónak Lilla, aki a történtek idején csak 19 éves volt. Az édesapjával végighívták a kórházakat, de ekkor még mindig bíztak abban, hogy nem történt tragédia. Hajnali egykor ért haza Erika, és mondta, hogy Bence eltűnt. Előadta, hogy az üzlet parkolójánál elfutott mellőle, de Lilla számára ez már akkor teljesen abszurdnak tűnt. Végül együtt mentek be a rendőrségre, ahonnan Erikát akkor még hazaengedték. – A cuccaimért mentem a házba apával, de Erika lehúzta a redőnyöket, hiába kopogtunk és nyomtuk a csengőt, nem engedett be. Csak akkor, amikor rákiabáltam, hogy hívom a rendőröket.
Kérdeztem, hol van az öcsém, erre ő csak azt felelte: „nem vagyok gyilkos”. Ekkor már tudtam, hogy valami borzasztóan rossz dolog történt – mesélte Lilla. A 11 éves kisfiú holttestét napokkal később találták meg. Élve eltemették: 2012. október 29-én tűnt el Szita Bence. A fiút napokig keresték, végül csak megkínzott holttestére bukkantak rá. A kisfiút brutálisan összeverték, ásóval súlyos sérüléseket ejtettek rajta, majd élve eltemették. A gyilkosságot a nevelőapja párja, Polcz Erika tervelte ki. Két segítője volt, Bogdán József és Kertész József. Mindhárman tényleges életfogytot kaptak. Az örök börtöntől a halál szabadította meg őket: a nő még 2017-ben, a férfiak pedig 2019-ben haltak meg daganatos megbetegedésben. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal