MOST jött a hír! Nagy a baj! A mai napon megszólalt dr. Rusvai Miklós: súlyos dolgok jöhetnek a következő hetekben! - Itt a sokkoló bejelentése:



A víruskutató szerint az egyenlőre megjósolhatatlan, hogy pontosan mikor leszünk csúcsközeli állapotban kiszámíthatatlan, de korábbi tapasztalatai alapján a legtöbb esetszám általában március, április elején szokott bekövetkezni, akárcsak a legutóbbi 2015-ben. Múlt ősszel az előrejelzések még arról szóltak, hogy az idei influenzaszezon erősebb lehet, hiszen a Covid időszakában, jórészt a maszkviselés miatt, nem is volt influenza – írja az infostart.hu. Rusvai Miklós vírusszakértő szerint a járvány megelőzhető lett volna intenzívebb maszkviseléssel, ha azt kötelezővé tették volna a tömegközlekedésen vagy a bevásárlóhelyeken. Rusvai Miklós szerint a mostani járvány hasonlóan komoly lesz vagy akár komolyabb is, miután a korábbi felkészülés nem történt meg, ezért a következményeit most kell viselni. A korábbi, 2015-ös számokat pedig már elértük.
Ugyan elenyésző számban, de az influenza mellett a koronavírus is jelen van az RSV-fertőzéssel együtt. Ezeknek a klinikai tünetei nagyon hasonlatosak, ezért ezek megkülönböztetéséhez laboratóriumi tesztek szükségesek. Míg a koronavírus december óta stagnál, addig időközben lezajlott egy RSV-hullám is, de jelenleg az influenza van felfutásban. A virológus szerint a védőoltások szerepe nagyon fontos, hiszen mindhárom vírus esetében előfordulhat tünetmentes átvészelés és terjesztés. Ám az RSV ellen jelenleg Magyarországon nincsen forgalomban vakcina. A járvány csökkenésére esetlegesen március környékére számolhatunk, hiszen a mostani borús időjárás egyértelműen hozzájárul a vírusok terjedéséhez. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal