Most érkezett! Hatalmas földrengés rázta meg Romániát ma délután, Magyarországon is érezték! - ITT vannak a pontos részletek:



A Transtelex.ro híradása szerint földrengés volt Olténiában hétfő délután. A rengést Kolozsváron is érezték, esélyesen Magyarországon is a környező településeken érezni lehetett. A rengés 4,9 erősségű volt, ma délután három óra után néhány perccel – helyi idő szerint – Olténiában, Borj megyében mozdult meg a föld. A Transtelex.ro jelzése szerint kolozsvári szerkesztőségükben is érezni lehetett a rengést. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is jelezte facebook-oldalán a rengést – ők 4,6 erősségűről számoltak be, ami 4 km mélységből érkezett.
Véleményük szerint Magyarországon is érezni kellett az eseményt. A Transtelex jelezte, hogy a román földfizikai intézet szerint a rengés azért meglepő, mert eddig abban a körzetben mindig 3-asnál kisebb erősségű rengések voltak. Mint közismert, a földrengést két kőzetlemez egymáshoz viszonyított függőleges mozgása váltja ki. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal