Hatalmas a kereslet hazánkban is az új japán habkupolaházakra! 2 óra alatt épülnek, 55nm-es, 300 évig tartanak, és mindössze 800 000 Forintba kerülnek. Itt lehet megrendelni:



A mai lakhatási válságban sokan élik le az életüket bérleményekben, hisz a saját ingatlan vásárlás elképzelhetetlennek tűnik. A habkupolaház ennek vethet véget… Sok építész próbál megfelelni az új követelményeknek, és keresi a módját annak, hogy olcsóbban és gyorsabban, de jó minőségben építsenek lakást. Japánban mindössze 2 óra alatt építenek házakat. És legalább 300 évig bírják. A ” Japan Dome House ” japán cég habkupola házak építésével foglalkozik. A Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengést is kibírják.
Ezt mi más bizonyítaná jobban, hogy a bemutatófaluként épült 480 polisztirolból házból álló Aso Farm Land egy 7,2 erősségű földrengés után is sértetlen maradt Japánban. A cég elkezdte az Európai piacon is értékesíteni a habkupolaházakat. Az ilyen otthonoknak számos előnye van, amelyek közül a fő az építési sebesség. Egy ilyen kupolaház megépítése mindössze 2 órát vesz igénybe, egy szakképzett csapatnak! A habblokkokat tűzálló oldattal kezelik, majd ezekből építik fel a házat. Ezt követően nyílásokat kell vágni az ablakok és ajtók számára. Végül a kapott szerkezetet gittréteggel fedjük le. A kupola formáját is okkal választották. A kutatók és tudósok azt állítják, hogy a félgömb alakú házak tökéletesen ellenállnak a földrengéseknek, valamint jelentősen tartósabbak.
Talán nem véletlen, hogy az őseink is hasonló épitményekben éltek. A ház rendkívül testreszabható, a külseje lehet akár modern, viszont aki inkább hagyományos rusztikus külsőt szeretne az is megoldható. Így mind falusi, tanyasi mind pedig városi környezetben megállja a helyét. A gyártók azt állítják, hogy egy ilyen ház élettartama legalább 300 év. Igen, és csak 800 000 forintba kerül. Tetszik a habkupolaház ötlete? Oszd meg másokkal is ezt a cikket, had jusson el mindenkihez! Nézze meg ön is a bemutató videót:

AKTUÁLIS:

Főoldal