Ebben a pillanatban érkezett! Újabb Szörnyű vonatbaleset Már 38 halott! Súlyos vonatbaleset történt! legalább 38 halott - helyszíni fotók!



A mentők kétségbeesetten túlélők után kutatnak, miután Görögország középső részén két szerelvény frontális ütközése következtében több tucat ember meghalt és több sebesült.Legalább 36 ember meghalt, amikor egy több mint 350 embert szállító személyvonat tehervonattal ütközött kedd este, nem sokkal éjfél előtt a közép-görögországi Tempiben, Larissa városa közelében - közölte a görög tűzoltóság. Hozzátette, 66 embert kórházban ápolnak sérülései miatt, hatukat pedig az intenzív osztályokon.
Az ERT állami tulajdonú közszolgálati televízió szerdán közölte, hogy a halálos ütközésben érintett két szerelvény több kilométeren keresztül ugyanazon a vágányon haladt, mielőtt az eset történt. Az ERT szerint a személyvonat sávot váltott, és áttért egy tehervágányra, mielőtt frontálisan ütközött egy tehervonattal.


A 2023. március 1-jei képen látható rendőrség és mentőcsapatok egy összezúzott vagon törmelékét kutatják egy halálos vonatütközést követően kedden Görögország középső részén. Az áldozatok azonosításának folyamata is megkezdődött - közölte szerda hajnalban Thanos Plevris görög egészségügyi miniszter.
A larissai kórház előtt beszédében Plevris a következőket mondta: „Ahogyan Önök is megértik, ez félelmetes folyamat az itt tartózkodó szülők és rokonok számára. Segítünk nekik, amennyire csak tudunk.” Azt mondta, hogy „néhány nehézség” adódtak az azonosítási folyamatban, de hozzátette, hogy „a sérültek viszonylag jó állapotban vannak”. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal