Ebben a pillanatban érkezett a hivatalos NASA-bejelentés: Hatalmas aszteroida száguld a Föld felé. Ekkor érheti el a földünket:



És azt is megmondták, hogy pontosan mikor érhet Földközelbe az egyszerű halandónak hatalmas méretű aszteroida. Néhán napja közölte a hírt a NASA hivatalos Twitter-oldalán, hogy egy nagyjából 50 méteres úszómedencényi kisbolygó igyekszik a Föld felé. Az ütközés esélye 1: 560-hoz, ez az adat 1-es kódnak felel meg, ami azt jelenti, hogy nagy aggodalomra nincs ok. Ha becsapódna a Földbe, nyilván végezne pusztítást, de közel sem akkora mértékűt, hogy az a továbbélést veszélyeztesse, esetleg kipusztulási hullámot indítson el. A meteorit becsapódási ideje 2042 Valentin napján várható, vagyis február 14-ére.
És ugyan esélyesen elkerüli a bolygónkat, ám a legkisebb távolsága 1,8 kilométerre lesz majd, ami azért elég közelinek tűnik. De hát van légkörünk, ami esélyesen “darabokra tépi”, és azért nem árt tudni, hogy a dinók esetleges kihalásáért felelős égi jelenség hossza nagyjából százszoros volt. Szóval semmi pánik, de nem árt előre tudni. Fotó: Pixabay – illusztráció

AKTUÁLIS:

Főoldal