Saját otthonában fagy meg majdnem Nagy Feró, 16 fokban fáznak a feleségével. Ilyen körülmények közt élnek most:Már csak egy szobát fűt fel otthonában a Kossuth-díjas énekes, Nagy Feró a magas rezsiárak miatt. Alternatív megoldásként újra cserépkályhával biztosítja a meleget a házban. A hálószobában 16-17 fokos hidegben alszik feleségével. Az infláció, a növekvő energiaárak és az égbe szökő rezsiárak nemcsak a hétköznapi emberek, hanem a tehetősebbnek tartott előadók számára is komoly nehézséget okoz.
Így Nagy Feró, a Beatrice zenekar frontembere is kénytelen volt meghúzni a nadrágszíjat. Otthonában nem is kicsit, ugyanis az énekes nemcsak hogy energiatakarékos, de évek óta nem használt megoldásokhoz is folyamodott annak érdekében, hogy az energiaválság okozta nehézségeket leküzdje. A nappaliban van egy cserépkályhám, amit évek óta nem üzemeltem be. Most az adja a meleget, így költséghatékonyabb a fűtés. Emellett függönyöket szereltem a ház több pontjára, amelyek fogják a meleget.
Viszont csak egy helyiséget fűtünk ki – ecsetelte a Kossuth-díjas énekes. Nagy Feró azonban ennyivel sem elégedett meg, és a spórolást szem előtt tartva a hálószobában a hőmérsékletet már nem engedi 17 fok fölé, állítása szerint ez azonban korántsem zavarja vagy hátráltatja őket. A feleségemmel egyébként sem szeretünk melegben aludni, így a hálószobánkban tizenhat-tizenhét fok van. Ez is a spórolás egy formája, elég hozzá egy meleg takaró – tette hozzá az előadó. Címlapkép: Illusztráció. Forrás/Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal