Most érkezett! TRAGÉDIA! 😭⚠️Borzalmas buszbaleset rázta meg az országot! Legalább tizenegyen meghaltak, rengeteg a sérült, gyerekek is vannak. Az áldozatok között van a híres..Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén péntek reggel – számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva. Horvát sajtóértesülések szerint idő közben az áldozatok száma már 12-re nőtt, egy sérült a kórházban életét vesztette. A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett. Ivan Ivancan, a helyi tűzoltóság parancsnoka a Jutarnji List megkeresésére arról beszélt, 60 éves, de ilyen borzalmas jeleneteket még nem látott.
Szörnyű volt. Mintha egy horrorfilmet néztünk volna. Mi húztuk ki az áldozatok a buszból. Az egyik sofőr a szélvédőn át kirepült, a másik a buszban maradt – emlékezett vissza Ivancan, aki csapatával az elsők közt ért a helyszínre.A 24sata beszámolója szerint Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a sérültek közül két férfinek és négy nőnek súlyos az állapota, egyikük életveszélyben van. Borda- és medencetöréseket szenvedtek, egyiküket arctöréssel kezelik. Ezenkívül végtagjaik is törtek többeknek. A férfiak 47 illetve 60 évesek.
A súlyos sérült nőknél nem találtak okmányt, de 40 és 60 év közöttiek lehetnek. Feltételezik, hogy lengyel turistákról van szó. A busz a jelenlegi információk szerint Varsó környékéről indult, és valószínűleg a Bosznia-Hercegovina területén lévő Medugorje városába tartottak zarándoklatra. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött. A címlapfotó illusztráció!Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal