Ezeket a vitaminokat TILOS együtt szedni, nagyon veszélyes lehet és sokan nem is tudják:



A megfelelő vitamin bevitelre és vitamin pótlásra mindannyian igyekszünk kellően odafigyelni, eddig nem is nagyon lehetett hallani semmit a vitamin szedés veszélyeiről sehol. Mindannyian fogyasztunk vitamint, táplálékkiegészítőt annak érdekében, hogy ne legyünk betegek, ez pedig különösen igaz a téli időszakra, amikor a szervezet vitamin készlete nagyon alacsony. Van azonban a vitaminszedésnek egy kis buktatója, amiről kevesen tudnak, egyes vitaminokat ugyanis egyáltalán nem ajánlott együtt bevenni, mert nagyon károsak lehetnek a szervezetünkre figyelmeztet a The Healthy.
MAGNÉZIUM és KALCIUM
Ha ezt a két ásványi anyagot egyszerre vesszük be, egyik sem fejti ki hatását a szervezetünkre, egymásra ugyanis semlegesítően hatnak. Mindenképp ajánlott legalább 2 órát várni a kettő beszedése között.
VAS és ZÖLD TEA
Ha a vasat a zöld teával keverjük össze, vagyis egy időben vesszük be, akkor a testünk nem fogja felszívni a megfelelő anyagot. Ebben az esetben is ajánlott a minimum 2 órás idő különbség a két tabletta között.
OMEGA-3 és GINGKO BILOBA
Az omega-3 nagyon fontos kiegészítő a szervezet számára, tökéletes gyulladáscsökkentő ugyanis, viszont ha gyógynövénnyel együtt vesszük be, például a ginkgo biloba vagy a fokhagyma, akkor gyakran okozhatnak véralvadást, ami komoly problémákat okozhat a szervezetünkben.
A-, D-, E-VITAMIN és K-VITAMIN
Ha a K-vitamint más zsírban oldódó vitaminokkal – például A-, D- vagy E-vitaminnal – szedünk, akkor előfordulhat, hogy nem szívódik fel megfelelően.
ANTIBIOTIKUM és VAS
Az orvosok szerint az antibiotikumok – különös tekintettel a tetraciklin családba tartozók – és a vaskiegészítők együttes szedése csökkentheti a gyógyszerek hatásait, így lelassíthatják a gyógyulási folyamatot betegség esetén.

AKTUÁLIS:

Főoldal