Elfogytak a szavak: most érkezett a tragikus hír Bruce Willisről 🙏😭



Rendkívüli közleményt adott ki Bruce Willis családja: „Számunkra ez nagyon fájdalmas...” A Willis család nyilatkozata: „Családként meg akartuk ragadni az alkalmat, hogy megköszönjük mindannyiótoknak a Bruce iránti szeretet és együttérzés áradását az elmúlt tíz hónapban. Lelki nagylelkűségetek elsöprő volt, és ezért rendkívül hálásak vagyunk. Kedvességetekért, és mert tudjuk, hogy ugyanúgy szeretitek Bruce-t, mint mi, szeretnénk tájékoztatni titeket az állapotában bekövetkezett legfrissebb fejleményekről. Mióta 2022 tavaszán bejelentettük Bruce afázia diagnózisát, Bruce állapota előrehaladt, és most már pontosabb diagnózisunk van: frontotemporális demencia (ismert nevén FTD).
Sajnos a kommunikációval kapcsolatos kihívások csak az egyik tünete a betegségnek, amellyel Bruce szembesül. Ez nagyon fájdalmas hír, ugyanakkor egyben megkönnyebbülés is, hogy végre egyértelmű diagnózist kaptunk. Az FTD egy kegyetlen betegség, amelyről sokan közülünk még sosem hallottak, és bárkit elérhet. Tovább romlott Bruce Willis állapota, szívszorító közleményt adott ki a családja: A 60 év alattiak körében az FTD a demencia leggyakoribb formája, és mivel a diagnózis felállítása évekig is eltarthat, az FTD valószínűleg sokkal elterjedtebb, mint azt gondolnánk. Ma még nem létezik kezelés a betegségre, ami remélhetőleg az elkövetkező években megváltozik. Ahogy Bruce állapota előrehalad, reméljük, hogy a média minden figyelmét arra tudja összpontosítani, hogy fényt derítsen erre a betegségre, amelynek sokkal több figyelemre és kutatásra van szüksége. Bruce mindig is hitt abban, hogy hangját a világban mások segítésére tudja használni, és mindig fontos kérdésekre kell hívta fel a figyelmet, mind a nyilvánosság előtt, mind a magánéletben. Szívünk mélyén tudjuk, hogy - ha ma megtehetné - szeretne beszélni erről a betegségről, hogy felhívja rá a figyelmet, és kapcsolatot teremthessen azokkal, akik szintén ezzel a legyengítő betegséggel küzdenek, és elmondhassa, milyen hatással van ez az érintettek családjára.
A miénk csak egy család, egy FTD-ben szenvedő szeretett emberrel, és arra biztatjuk a többieket, akik ezzel szembesülnek, hogy keressék meg az AFTD-n keresztül elérhető rengeteg információt és támogatás ( @theaftd , theaftd.org) gazdag tárházát. Azok pedig, akiknek olyan szerencséjük van, hogy nincs személyes tapasztalatuk az FTD-vel, reméljük, hogy időt szánnak rá, hogy bármilyen módon támogassák az AFTD küldetését. Bruce mindig is örömét lelte az életben - és mindenkinek segített, akit ismert. A világot jelenti számunkra, hogy ez a gondoskodás visszaszáll rá és mindannyiunkra. Nagyon meghatott bennünket az a szeretet, amelyet mindannyian megosztottatok drága férjünk, édesapánk és barátunk iránt ebben a nehéz időszakban. A ti folyamatos együttérzésetek, megértésetek és tiszteletetek teszi lehetővé számunkra, hogy Bruce a lehető legteljesebb életet élhesse.” Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel és Evelyn. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal