Borzalmas tragédia rázta meg Magyarországot a mai napon! Arat a halál a magyar LEGENDÁK közt! Sajnos ma elment az egyik legnagyobb...



Tegnapi nap délutánján tragikus hirtelenséggel otthonában elhunyt Dunai Tamás Jászai-díjas színművész, érdemes és kiváló művész – ezt a közleményt adta ki családja. A művészt, akit 2022-ben a Halhatatlanok Társulata tagjává választottak, 73 éves korában érte a halál. Pályája közel 50 éve alatt száznál több emlékezetes színházi szerep, több tucat film- és televíziós szerep megformálása kötődik nevéhez. Az egyik legszebben beszélő magyar színésznek tartották. Évtizedekig a Madách Színház tagjaként, az utóbbi években pedig a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó fellépőjeként láthatott a közönség. Dunai Tamás 1949. julius 10-én született Mohácson.
1973-ban Szegeden magyar–francia szakon végzett a JATE Bölcsészettudományi karán. 1967-től a szegedi Egyetemi Színpadon játszott. Végül 1976-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1976–1992 között a budapesti Madách Színház tagja volt. 1992-től szabadúszó, Budapesten és más városok színházában fellépett, az ország számos pontján tartott előadóesteket. Csodálatos művészetét a rengeteg színpadi szerep, filmszerep, hangjáték, és a már említett előadóestek bizonyították. Imádott közönsége emlékét szívében örökre őrzi.

AKTUÁLIS:

Főoldal