Gyászba borult az ország! Elhunyt mindenki nagy kedvence! Szörnyű csapás ez! Nem hisszük el, hogy EZ is bekövetkezett...



Gyászba borult az ország! Elhunyt mindenki kedvence! Nem hisszük el, hogy EZ is bekövetkezett... A gasztronómiai írót – aki több mint 130 szakácskönyv szerzője volt – 76 éves korában, kórházban érte a halál – írja az Nlc.hu egy családhoz közel álló forrásra hivatkozva. A Telex megkeresésére Frank Júlia férje azt írta, hogy a szakácskönyvszerző kedden hajnalban halt meg. Generációjának meghatározó figurája, az egyik legtermékenyebb szakácskönyvszerző volt.
A nyolcvanas években mindenkinek a polcán akadt egy olyan kiadvány, amelynek receptjeiért ő volt a felelős. Leginkább azokhoz a dolgozó nőkhöz szóltak szakácskönyvei, akik munkából hazaesve gyorsan, egyszerűen szerettek volna főzni valamit a családjuknak. Az Nlc.hu 2018-ban készített interjút Frank Júliával, aki akkor többek között arról is beszélt, hogy sosem dob ki ételt, és legalább tízezer receptet tud fejből. Akkor éppen a 129. kiadott szakácskönyvénél tartott, és arról is beszélt a lapnak, hogy szerinte nincs még egy ember a világon, aki ennyi szakácskönyvet írt volna. - Nyugodjon Békében!

AKTUÁLIS:

Főoldal