Gáspár Bea kiakadt: Ennyibe került a műtétje, amitől le tud fogyniÉletmentő műtéten esett át Gáspár Bea (45)! Gáspár Győző (46) feleségét egy vidéki kórházban operálták meg néhány napja, ahol gyomrának közel 80 százalékát távolították el. A beavatkozásról a hot! magazin számolt be, a Blikknek pedig egy olvasó mesélt, aki találkozott a párral a kórházban. – Amikor vártam a vizsgálatra, kitoltak egy nőt a műtőből. Bár nem akartam megbámulni, ahogyan ránéztem, egyből felismertem Beát – kezdte lapunknak Zsuzsa. – Aztán egy kicsit távolabb megláttam a férjét is, aki nagyon sírt, aggódott a feleségéért. Mindig itt van vele, reggel ő az első, aki érkezik, este, a látogatási idő végén pedig szinte úgy kell kitessékelni a kórteremből. A Konyhafőnök VIP győztese korábban elmondta lapunknak, hogy komoly pajzsmirigyproblémákkal és cukorbetegséggel küzd.
Eddig ezeket az értékeit nem sikerült beállítani, a betegségek pedig megterhelik a szervezetet, károsítják a szemet, az érhálózatot, a szívet, növelve a rákos megbetegedések és a szívinfarktus kockázatát. A problémák azonban mérséklődhetnek, sőt, akár meg is oldódhatnak a műtét után. Kerestük Beát és Győzőt is, ám eddig nem reagáltak a hívásainkra, a magazinban azonban Bea elmesélte, a gyermekei kedvéért vállalkozott a beavatkozásra. Evelint és Virágot is szeretné látni felnőni, ám természetes, hogy voltak félelmei az operáció előtt. – Zokogva arra kért, ha bármi történne vele, vigyázzak a gyerekekre – mondta a hot!-nak Győző, akiről olvasónk is elmondta, nagyon megviselte, amikor a feleségét betolták a műtőbe. A kétórás operáció azonban rendben lezajlott. – Úgy láttam, Győző sokkal jobban félt és izgult, mint én. Igazából nem is a műtét miatt aggódtam, hanem hogy mennyire változik meg az életem utána. Milyen fájdalmaim lesznek, mennyire tudom majd élvezni az ételeket, miről kell majd lemondanom – magyarázta a lapnak Gáspár Bea, aki bízik benne, helyrejön az egészsége a műtét után.
Milliókba kerül a beavatkozás: A gyomorszűkítő beavatkozás lényege, hogy a páciens éhségérzete csökken és a vérkeringése is javul, ezért cukorbetegeknek különösen ajánlott – tájékoztatta a Blikket dr. Tizedes György plasztikai sebész. – Az operáció során úgynevezett csőgyomor kerül kialakításra. Ehhez nem kell felvágni a páciens hasát, az eljárást laparoszkópiás úton végzik, négy-öt szúrás lesz a hason, ezen keresztül távolítják el a gyomor nagyjából 80 százalékát. A műtét másfél, két órán keresztül tarthat, egy nappal később a beteg már felkelhet, járhat, egy héttel később pedig már dolgozhat is. Az eltávolított gyomorrészben termelődő hormonok eltűnnek a szervezetből és javul a vérkeringés. Fontos leszögezni, hogy ez elsősorban egészségmegőrző műtét, nem esztétikai, ám természetesen fogy a páciens az operáció után, hiszen egyszerűen nem eszik annyit, mint korábban. A műtét nem támogatott és viszonylag drága, 2-2,5 millió forintba kerül, ám a betegeinknek azt mondom, megéri az árát. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal