Óriási havazás érkezik hamarosan! Óráink vannak hátra: Havazás, hófúvás, járhatatlan utak - Mutatjuk, hol köszönt be hamarosan havazással, borzalmas hideggel a valódi tél! Ha ITT élsz, készülj fel:



Hétvégén megérkezik a havazás, elsőként az Alpokalján váltja az esőt hó, vasárnap pedig már keleten is. Szombaton érkezik a következő mediterrán ciklon dél, délnyugat felől, így átmeneti szünet után a nap második felében ismét egyre többfelé ered el az eső. Ugyanakkor, ahogy a ciklon északkelet felé helyeződik, egyre inkább a hátoldali áramlási rendszerébe kerülünk, már holnap napközben megkezdődik északnyugat felől a hideg, fagyos levegő beáramlása a nyugati tájakra – írja az Időkép. Így elsőként holnap délután az Alpokalján havas eső, havazás váltja az esőt. Ezt követően a Bakonyban, az Északi-középhegység csúcsain történhet meg a halmazállapot-váltás, síkvidéken pedig nyugatról kelet felé haladva a következőképpen:
Az Időkép azt írja, egy mediterrán ciklon jön, vagy a csapadék tér- és időbeli lefolyása és halmazállapota még mindig rejt magában némi bizonytalanságot. Vastagabb, akár 10 cm-t elérő hótakaró főként a Bakonyban és az Alpokalján alakulhat ki. Hétfőre elvonul a csapadék, szeles, igazi téli időre van kilátás.

AKTUÁLIS:

Főoldal