Most jött az egész világot megrázó hír! Tragikus körülmények közt meghalt a pápa! - Mutatjuk a megdöbbentő részleteket:



Most jött az egész világot megrázó hír! Szombaton, 9 óra 34 perckor, 95 éves korában elhunyt XVI. Benedek pápa, a keresztény egyház korábbi feje. A római katolikus egyház történetében Benedek pápa volt az ötödik egyházfő, aki lemondott pápai posztjáról (előtte utoljára közel hatszáz évvel ezelőtt mondott le pápa). A 95 éves korábbi egyházfő állapota régóta romlott, 2013-ban is egészségügyi állapotára hivatkozva mondott le a pozíciójáról.
95 éves korában elhunyt XVI. Benedek, emeritus pápa. A hírt a Vatikán jelentette be. Az egykori egyházfő, aki közel 8 évig töltötte be tisztségét, egy vatikáni kolostorban vesztette életét. Utódja, Ferenc pápa szerdán jelentette be, hogy Benedek nagyon beteg. Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak érte. Joseph Ratzinger az első német származású pápa volt több száz év után. 2005 áprilisában választották az egyház fejévé, II. János Pál halála után.
Ekkor vette fel a XVI. Benedek nevet, ő lett a 265. pápa. Megválasztásakor egy stabil időszakra számítottak a szakértők, nyolcévnyi pápasága azonban több hiba és botrány miatt lett emlékezetes. 2013-ban önként lemondott pozíciójáról, ezzel több mint 600 év után ő lett az első pápa, aki nem halála miatt távozott az egyház éléről. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal