Mindenkit sokként ért a hír! Jogerős: Galambos Lajost börtönbüntetésre ítélték! Ekkor kell bevonulnia és ennyi évet kapott! - ITT vannak a drámai részletek:



Kihirdették az ítéletet Galambos Lajos áramlopási ügyében. Másodfokon súlyosbították az ítéletet. Az ismert zenész-műsorvezetőt 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. Első fokon tavaly szeptemberben Galambosra 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.
Ebben szerdán hirdettek ítéletet a Budapest Környéki Törvényszéken. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon – írja a Blikk. Lopás és egyéb bűnök elkövetésében az elsőfokú ítéletét súlyosbították: Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltották el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie. Tizennégy hónapig minimum rács mögött marad: A három év hat hónapos börtönbüntetés valóban hosszú időnek tűnhet, ugyanakkor Galambos Lajosnak vélhetően ennek csak töredékét kell majd ténylegesen rács mögött töltenie.
Összesen ez 42 hónap lenne, amelynek a kétharmadát kellene leülni, de ebből lejön az előzetesben töltött négy hónap, plusz a reintegrációs lehetőség, ami 10 hónap, így összesen minimum 14 hónap büntetést kell majd ténylegesen letöltenie. Azt, hogy helyileg hova kerül majd, egyelőre senki sem tudja, hiszen nem kapta meg a behívóját. Az biztos, hogy börtönfokozatú intézménybe kerül, aminek olyan helyen kell lennie, ahol látogatható, tehát a lakóhelyéhez közel, nem az ország másik csücskében – tette hozzá dr. Fröhlich. Az ügyvéd azt is kiemelte, hogy ezekkel a dolgokkal egyelőre idejük sem volt foglalkozni, hiszen egyikük sem számított erre a kimenetelre, csak a védelemmel voltak elfoglalva. De van-e még lehetőség a jogorvoslatra?
Ezt akkor tudom megmondani, ha meglesz az írásos ítélet, de nyilvánvalóan vannak különleges jogorvoslati lehetőségek. A bíróság kitölti a 60 napos lehetőséget, hogy ezt írásba adja, de az ítélet jogerős mától, addig azonban csak az a 3-4 hónapos büntetés-végrehajtási folyamat indul el, ami a börtön kijelölésével kapcsolatos dolgokra vonatkozik – magyarázta az ügyvéd, így Galambos Lajos az idei karácsonyt még biztosan otthonában töltheti majd. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal