Értelmetlen Fagyhalál: egy 64 éves hajléktalan bácsi az idei fagy újabb áldozata. Szívszorító az OKA, hogy valójában MIÉRT fagyott meg szegény.. - A rendőrök is megrendültek, mikor megtudták, ki volt Ő:Beköszöntött a tartósan hideg időjárás Magyarországon is, a fagyos éjszakákat sajnos már nem élte túl egy hajléktalan, aki egy nagykanizsai bevásárlóközpont közelében hűlt ki Decemberben, a -6 fokban éjszaka. Szívszorító az oka: A helyi hajléktalanszállóval nem volt kapcsolatban nyár vége óta, a szálló azonban értetlenül áll a történtek előtt, hiszen elmondásuk szerint bárkit befogadnak, aki segítséget kér tőlük.
Az egyik helyi férfi képeket is készített a helyszínen péntek délután, amikor már a rendőrök is helyszíneltek. Nem szokatlan dolog, hogy azon a környéken hajléktalanok vannak, hiszen többen is szoktak arra aludni. ,,Nem szeretek odamenni a közelükbe, mert néha agresszívak” – mondta a fotók készítője az ATV Híradónak. A hajléktalan férfi utoljára augusztusban volt szállón, akkor 3 napot töltött el, utána teljesen eltűnt az ellátórendszer látóteréből. A 64 éves áldozat kapcsán az intézmény vezetője elmondta, ők mindenkit próbálnak rábeszélni arra, hogy kérjenek segítséget tőlük.
,,Jobban szeretik a szabad életet, azt csinál kint amit akar (…). Mindenkit, kivétel nélkül, akivel kapcsolatban van a szociális segítő szolgálat, hívunk be, mindenkinek elmondjuk, milyen lehetőségei vannak. Nálunk bőven van hely az éjjeli menedékhelyen” – mondta az intézményvezető. Szombaton több helyen is fagypont alatt volt a hőmérséklet, így Nagykanizsán is. Az ottani szállóra bárki bemehet, még negatív tesztet sem kérnek azoktól, akik jelentkeznek. A halálra fagyott hajléktalan a második áldozata a most kezdődő hideg időszaknak. Címlapkép: Illusztráció.

AKTUÁLIS:

Főoldal