1 perce érkezett a döbbenetes közlemény! Rendkívüli hír jött a nyugdíjasoknak! Amit a mai napon bejelentett számukra a kormány, az példa nélküli! RÉSZLETEK:Rendkívüli hír jött a nyugdíjasoknak! Újabb nyugdíjemelést jelentett jelentett be ma a kormány Facebookon. A következő korrekció januárban érkezik, azonban csak decemberben fognak dönteni az emelés mértékéről. 2022-ben a novemberi emelés már sorban a harmadik korrekció idén, azonban a rekordmagas, 20% feletti infláció miatt a kormány ma újabb nyugdíjemelést jelentett be. A nyugdíjak januárban fognak emelkedni, azonban ennek mértékéről a kormány decemberben fog dönteni. A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, lesz nyugdíjprémium és nyugdíjemelés – erről beszélt a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos, Nyitrai Zsolt a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban. Nyitrai Zsolt elmondta:
Magyarországon több mint kétmillió nyugdíjas él, és a kormány az idősügyet is családügynek tekinti, a nyugdíjasokat pedig szövetségesnek, hiszen egy teljes élet tapasztalata, szakmai tudása áll mögöttük. Köszönettel tartozunk nekik – tette hozzá. Szerinte 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok több juttatástól megfosztották az időseket, elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldal mostani árnyékormányának több tagja is megszavazott. Közölte: az Orbán-kormány 2010-ben azt mondta, hogy kiáll az idősek érdekeiért és megvédi juttatásaikat. Azóta a nyugdíjasok négy alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszaépítették a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is – ismertette.
A miniszterelnöki biztos elmondta, a szépkorúak idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra, és a háborús szankciók okozta nehéz helyzet ellenére jövőre is lesz nyugdíjemelés. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára! – fogalmazott. Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának tagja a videóban elmondta: a nyugdíjasok novemberben is számíthatnak nyugdíjemelésre és nyugdíjprémiumra, ezek együttes összegét a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni. Ez az összeg mindannyiuknak segítséget fog jelenteni az év végi bevásárláshoz, a karácsonyi felkészüléshez – tette hozzá. Péntektől jönnek a nyugdíjak: Péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt – hívta fel a figyelmet hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter. Összesen több mint 620 milliárd forint jut el a nyugdíjasokhoz – állapította meg. A miniszter hangsúlyozta:
A kormány a szankciós válságban is megőrzi a nyugdíjak értékét, idén összesen 14 százalékkal emelte a nyugdíjakat. Januárban újabb nyugdíjemelés várható, ennek mértékéről decemberben dönt a kormány – közölte Varga Mihály.

AKTUÁLIS:

Főoldal