Nem vicc! Ez a svájci falu 21 millió forintot ad, ha oda költözöl! – Csak ezt a 2 feltételt kell teljesítened: - Te mikor indulsz?



Ez a svájci falu 21 millió forintot ad, ha oda költözöl! Szeretnél elköltözni de nincs pénzed arra, hogy messzire költözz? A Bored Panda szerint itt a megoldás! A svájci település Albinen gyönyörű helyen, a hegyek között fekszik és pénzt ad azoknak, akik odaköltöznek. A helyi polgármester Beat Jost szerint a jelenlegi lakosság csupán 240 fő, sok fiatal költözött el innen. Kitalált viszont egy zseniális dolgot: ha egy személy odaköltözik, akkor 7, 5 millió forintot kap, egy gyermek után pedig 3 millió forint jár. Tehát ha egy család két gyermekkel odaköltözik, összesen 21 millió forintot kapnak – csak két feltételt kell teljesíteniük. Mivel a település fiatalabb személyeket keres, az oda költöző nem lehet 45 évesnél idősebb.
Beat Jost azt mondja, a faluban csak 7 gyermek van, ezért az iskolát lehet, hogy be kell zárni. A környező településekről gyűjtenek még gyermekeket az oktatáshoz. A polgármester úgy akarja megoldani ezt a problémát, hogy az emberek jövőjébe fekteti a pénzt. A másik feltétel pedig az, hogy az a család, aki odaköltözik, 60 millió forintot fektessen be a városba. Mindegy, hogy ezért az összegért házat vagy lakást vesz, vagy üzletet nyit.

AKTUÁLIS:

Főoldal