Mindenkit sokként ért a hír: Galambos Lajos megkezdte börtönbüntetését.. 4 évre ítélték el! - ITT vannak a drámai részletek:



Galambos Lajos, Gyurcsány egykori titkosszolgálati főnöke, akit még szeptemberben ítélték el, szerda reggel megkezdte szabadságvesztése letöltését. Ahogy arról a Blikk is beszámolt, szeptemberben folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt Galambos Lajos 4, Jakubinyi Róbert pedig 3 év letöltendőt, míg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott. Az ítélet jogerős. Galambos – nem a zenész – a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt.
A vád szerint korrupciós bűncselekményt követtek el. A Magyar Nemzet információi szerint Galambos szerda reggel bevonult a börtönbe. A lap szerint várhatóan nem kell hosszú időt a rácsok mögött töltenie, hiszen büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat, ezt megelőzően pedig valószínűleg élhet a reintegrációs őrizet lehetőségével. Így az egykori NBH-főnök – nyomkövetővel – otthon töltheti majd le büntetésének utolsó hónapjait. Mint ismert, a Gyurcsány-kormány ideje alatt, 2007– 2008-ban történt a korrupciós ügy. Az ügy részletei államtitkot képeznek, de úgy tűnik, a Jakubinyi-féle Egymásért, Egy-másért Alapítvány a polgári titkosszolgálatok kifizetőhelye lehetett.
Az korábban is kiderült, hogy az Egymásért, Egy-másért Alapítvány bevonásával követtek el bűncselekményt. A büntetőperben, amely 2011-ben kezdődött, több ítélet is született, hiszen a tárgyalást meg is ismételték. Ennek a végére került pont szeptemberben. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal